Vaste Hengels

Wij verdelen vaste hengels van Spro - Arca

Spro - Vaste hengels

Nieuw in het cresta gamma!!


Cresta is inmiddels een begrip...

Het vooruitstrevende design, een perfecte actie door de juiste inzet van hoogwaardig carbonmateriaal en een prima prijs opbouw hebben vele vissers overtuigd om een Cresta aan te schaffen. Voor het 2010 seizoen heeft SPRO zich in samenwerking met het Zoetwaterteam en onze Belgische vijverspecialisten toegelegd op nieuwe ontwikkelingen in de Cresta range voor zowel de karper- als de kanaal- en wedstrijdvisserij.

Verschillende modellen in voorraad tevens verzekeren wij u een goede naservice!


Cresta Tornado 8.2 - 9.5 meter


Heel sterke hengel voor weinig geld. Niettegenstaande de
lage prijs is deze hengel reeds geschikt om wedstrijden te
vissen op zware vis. Een sterk werkpaard.


Cresta Alrounder 9.5 meter - 11 meter

Zoals zijn naam het zegt: allround hengel tot 18/00mm nylon
en instaphengel voor de visser die op 11m wil beginnen met
wedstrijdvissen vanwege zijn aantrekkelijke prijs.


Cresta S6 Pro 9.5 meter

Zelfde dunne diameter als zijn voorganger! Maar nog
sterkere en hardere delen. Getest tot 22/00mm nylon. Zeer
goed geprijsd.


Cresta S7 xtreme 9.5 meter

Deze hengel is extreem sterk en prachtig afgewerkt over
de volle lengte met een extra sterke kruiswikkeling die
bovendien het snel door de handen glijden bevordert.
Prachtige finishing touch. Tot 22/00 nylon.


Cresta S9 Tuffcarbon 9.5 - 11 meter

Net als zijn voorgangers heeft ook deze hengel een erg
dunne diameter, erg sterke en harde delen door gebruik
van tuff-carbon. Zeer strakke hengel. Getest tot 22/00
nylon.


Cresta S12 Pro

Ook nu weer een dunne diameter met als voordeel dat
alle vroegere delen van de legendarische S12 er ook op
passen. Prachtig versterkt onderaan het 3de en 4de deel
met extra verstevigde kruiswikkeling. Tot nylon 18/00 voor
zwaardere brasem en lichte karpervisserij.


Cresta S2 Special / 8 - 9.5 meter

De Cresta S2 Special is één van de nieuwe series van het 2009 seizoen en kenmerkt zich als een perfecte oversteekhengel voor de enthousiaste recreatie- en wedstrijdvisser. In vergelijking met zijn voorloper is het gewicht van de S2 Special flink gereduceerd, zonder afbraak te doen aan de kracht en strakke actie van de hengel. De hengel is leverbaar in zowel 8.00 en 9.50 meter en is voorzien van een holle top met fijne einddiameter zodat er desgewenst met de lichtere varianten elastiek kan worden gevist voor de voorn- en brasemvisserij.Cresta S7 / 4 - 9,5 meter

Een echte krachtpatser pur sang!
Deze allround hengel heeft een perfect prijs/kwaliteitverhouding. Hij heeft afgelopen jaar veel furore gemaakt in het wedstrijdcircuit. Wordt geleverd met mini-extension.

Gewicht: 740 gramCresta S7 / 6 - 9,5 meterDeze bijzonder dunne blank zal vanwege zijn gelijkenis met de legendarische Cresta Strong, bij veel wedstrijdvissers direct in het oog springen. Naast de diameter is de krachtige opbouw van deze hengel een belangrijk oogmerk. Wordt geleverd met mini-extension.

Gewicht: 455 gramCresta S7 / 8 - 9,5 meter

Deze hengel is secuur en bijzonder strak! Hij is geschikt voor lijnen tot 5 kg trekkracht, zodat alle aanbeten ook daadwerkelijk verzilverd kunnen worden. Ondanks deze extreme visserij is de diameter van deze hengel verassend laag gebleven voor de comfortabele visserij. Wordt geleverd met mini-extension.

Gewicht: 585 gram


Cresta S7 / 10

Deze versie van de Cresta serie staat synoniem aan veelzijdigheid. Deze hengels staan op volle lengte erg strak en direct. Ze bezitten de kracht om de grootste brasem veilig te landen. Dit is de hengel voor de veelzijdige visser. Wordt geleverd met mini-extension.

Verkrijgbaar in 2 lengtes.


Cresta S7 / 12 - 9,5 meter

Deze Cresta S7/12 is zo dun als de Cresta Strong en Crafty Carp van vroeger. Deze snaarstrakke hengel is uitermate geschikt voor zowel de brasem- als ook de karpervisserij. Een wedstrijdhengel van grote klasse.

Gewicht: 460 gramCresta S7 / 14

De S14 is na een jaar van testen klaar voor het grote publiek. De basis van de S14 is de S12 maar dan ontwikkeld voor de brasem en voornvisserij. Het eindresultaat is een snaarstrakke lichtgewicht vaste hengel die ook op de volle lengte prettig en secuur vist. Wordt geleverd met mini-extension.

Verkrijgbaar in 2 lengtes.


Cresta S7 / 16 Powerhouse

Zoals de naam al verraadt is dit een krachtpatser van het zuiverste ras! Wij hebben de hengel aan een langdurige test onderworpen om eventuele problemen uit te sluiten en hebben hem zonder elastiek op karpers tot een diameter van 0.24 mm nylon gebruikt om hem bloot te stellen aan extreme omstandigheden. Zonder probleem heeft deze "S16 PowerHouse" de tests doorstaan! Naast de kracht wordt deze hengel gesierd door zijn strakheid en lichte gewicht.


Cresta S7 / 18 Black Stallion Pack

De S18 Black Stallion doet wat zijn naam beloofd: presteren onder de zwaarste omstandigheden! Qua krachtsopbouw overtreft de S18 veel hengels in het gelijke prijssegement, met behoud van een zeer dunne diameter en strakke actie. De twee lengtes 11,00 en 9,50 zijn beiden door middel van een mini-extension met ca. 50cm te verlengen, waardoor de geldende maximum lengtes in de (inter)nationale reglementen maximaal kunnen worden benut. Een ideale hengel voor de zware brasemvisserij in rivieren en kanalen, maar ook de lichte karpervisserij in vijvers. Cresta S18 Pack: deze pack bestaat uit een luxe foudraal met daarin een Cresta S18 in een PVC koker, een mini-extension en een vierdelige topset.Cresta S20

De Cresta S20 is een oerdegelijke kanaalhengel in de langere lengtes 11,5 meter en 13 meter waarover de Spro testvissers zeer positief verrast waren! Een prima keuze voor de allround wedstrijdvisser die zich hoofdzakelijk richt op de visserij op voorn en brasem. De S20 is gedurende de ontwikkelings- en testfase voornamelijk gebruikt in combinatie met wedstrijdelastiek, echter kan er ook gewoon met de vaste top mee gevist worden.Arca - Vaste hengels

Avanzato Gamma(op bestelling)


Bifa X-Limited 950

Dit is een 9,50 meter lange oversteekhengel, die een gewicht van 610 gram op de weegschaal laat zien. Met het mini verlengdeel wordt het een 10 meter hengel. De Bifa X-limited kan een lijndikte van 20 honderdste aan. Deze hengel laat van meet af aan voelen dat hij voor het zwaardere werk werd uitgedacht. Soepel in de eerste delen zonder daarom slap te zijn, met een goed gepositioneerd zwaartepunt zodat de hengel prettig in de hand ligt. Ideaal voor het vissen met een zware elastiek (2,15 of 2,55 mm) en hiervoor is de opening in de top vooraan reeds voldoende groot zodat men de hengel in de top geen stuk moet inkorten. Gaat een karper van 10 kg in geen geval uit de weg. Een perfecte kanjerhengel die eveneens bijzonder geschikt is voor de klassieke brasemvisserij op vijvers.

Arca Offensivo 950

Eveneens een 9,50 meter lange oversteekhengel met een gewicht van 500 gram. Typisch kenmerk van deze hengel is de ingebouwde kracht die vissen met een lijndikte tot 25 honderdste toelaat. Eveneens voorzien van een mini verlengdeel om er een 10 meter lange hengel van te maken. Ligt goed in de hand, heeft een tragere reactiesnelheid als de X-limited en richt zich vooral op de karpervisserij of een brasemvisserij waar het regelrechte trek- en sleurwerk aan de orde is. Het inbouwen van een elastiek in meerdere delen is een makkie.